Sefer GÜNEŞ (Milli Takım Antrenörü)

Sefer GÜNEŞ (Milli Takım Antrenörü)

Milli Takımlar Antrenörü Sefer Güneş Kimdir?

Kimse Sefer Güneş’in bir zamanlar simit sattığını bilmez. Elbette gocunacak bir yönü yoktur simit satmanın. Ancak bugün Milli Takımlar Antrenörü olan bir kişinin hangi yollardan geçtiğini ve nasıl bu noktaya geldiğini anlamak açısından bu önemlidir. Aslına bakılırsa bugün ulaştığı noktada simit satmanın yeri de yok değil.

 Kendi yaşamını anlatırken bu noktaya değinir Sefer Güneş. Birgün sokakları dolaşırken bir cafe’nin önünden geçiyormuş. Bakmış dışarılara kadar taşan bir insan kalabalığı. Niyeti bu kalabalığa simit satmak olunca hemen yaklaşmış. Ancak o sırada bu kalabalığın nedenini anlamış. İnsanlar içerdeki bir ekranda taekwondo seyrediyor. Bizde bilinen adı ile tekvando. Sefer Güneş’in ilgisini çekmiş bu spor dalı. Ama ailesini ikna etmek kolay olmamış elbette. O da kaçak gitmeye başlamış taekwondo çalışmalarına. Parasını da bazen simit satarak bazen de ayakkabı boyayarak kazanmış. Kendisi der ki, bir taekwondo kıyafeti almak için 44 gün simit satmak zorunda kalmış. Yıl 1988. Sefer Güneş henüz 10 yaşında bir çocuk.

 Ancak yılmamış Sefer Güneş. Mücadelelere katılmaya başlamış. Derken madalyalar kazanmış. Ailesi bu durumdan, o sırada haberdar olmuş. Şimdi o günleri anarken Sefer Güneş, bu sporun kendisini çektiğini söylüyor.

 Sefer Güneş eğitimini de ihmal etmez bu arada. Sağlık Meslek Lisesi’ne girer ve sağlık memuru olur. Birçok hastanede çalışır. Daha sonra üniversite eğitimine başlar ama sporu hiç bırakmaz. Taekwondo ile birlikte kick boks (yumruk, tekme, ve dizin kullanıldığı bir spor dalı), budokaido (bir dövüş ve savunma sporu), wushu (saldırı ve savunma yanında akrobasi ve baleye benzer hareketler de içeren bir spor dalı) ve karate gibi farklı uzakdoğu sporları ile uğraşır.

 Sefer Güneş, belli bir olgunluğa ulaştıktan sonra bildiklerini, gençlere ve uzakdoğu sporlarına gönül verenlere aktarmaya karar verir. 2001 yılında ilk spor salonunu açar. Belediye’den de destek görünce bir yandan kendini anternör olarak yetiştirmeye çalışırken, bir yandan da yetiştirdiği sporcuların sayısını arttırır. Bu şekilde daha hızlı yol almaya başlar. Bu arada antrenör ve hakem de yetiştirmeye başlar.

 Bugüne geldiğimizde Sefer Güneş, nereden bakılırsa 15 binin üzerinde sporcu, 200’e yakın antrenör ve 300’e yakın hakem yetiştirmiştir. Bu çabaları sayesinde hem sporcu olarak hem de antrenör olarak ülkemizi yurt dışında birçok kere temsil etmiştir. Sonunda federasyon kendisini, Milli Takımlar Antrenörü yapmıştır.

 1978 yılında Tokat’ta dünyaya gelen Sefer Güneş, bugün hala uzakdoğu sporlarında sporcular, antrenörler ve hakemler yetiştirmeye devam etmektedir.


Sitemizi bugün 135 kişi,Toplamda 1.522.205 kişi ziyaret etti.